Domů
Cannapedia Encyklopedie konopných odrůd

Hlavní záložky

Výrobce

Queso

Průměrné hodnocení: 3.7 (3× hodnoceno)

Tento Queso neboli Cheese, odrůda populární zejména ve Velké Británii, se během let dobře adaptoval na teplé středomořské podnebí. Mezi předky má údajně Northern Lights a Skunk a původní klon této variety s intenzivním aroma a sýrovou příchutí pochází od anglických cestovatelů, kteří se v 90. letech usadili v horách Granady. Po zkřížení s Mazarem zhoustlo květenství a po zpětném křížení s původním Cheesem konečně vznikl Queso, převážně indikový hybrid se skunkovou strukturou. V dostatečně velkém květináči (5–7 litrů) vyroste v pěstírně do výšky 90 cm. Venku přesáhne 2 metry. Dobře se adaptuje na hydroponické systémy, kde mu při fotoperiodě 12/12 stačí na výkvět i sedm týdnů, i když většina kytek bude zralá po osmi. Venku jim to potrvá do začátku října. Pryskyřičný potah je vidět pouhým okem. Původně krátké internody se během kvetení zvětšují a mezi nimi rostou nádherné palice lesknoucí se pryskyřicí. Péče o výživu se vyplatí, protože Queso je hodně citlivá na přehnojení a byla by škoda pokazit si její skvostnou sýrovou chuť. Během posledního týdne kytku pouze proplachujte, aby byla chuť co nejčistější. Úroda přichází poměrně záhy, jen toho přehnojení je potřeba se vyvarovat.

Základní parametry

Informace o původu a životních cyklech rostliny

Typ
indika/sativa
Doba květu indoor
55 dní
Doba květu outdoor
koncem září
Genetika
Cheese x (Cheese x Afghanistan Mazar-I-Sharif)
Vůně
intenzivní
Výška rostliny
indoor přes 50 cm, outdoor 180–200 cm
Šlechtitel
Kannabia
Země
Španělsko

Fotogalerie

Diskuze

Přidat komentář

V databázi nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo okomentuje tento produkt!

V databázi nejsou žádné recenze. Buďte první, kdo recenzuje tento produkt!