Domů
Cannapedia Encyklopedie konopných odrůd

Sedm odrůd, které nastartují vaši kreativitu

Lidé užívají konopí z rozličných důvodů. Někteří kvůli jeho psychoaktivním účinkům, jiní jako účinný léčivý prostředek při celé řadě nemocí, od rakoviny po epilepsii. Kvalitní indiky člověka uvolní a zahalí do ospalého oparu. Sativy jsou naopak známy pro své mysl povzbuzující účinky, které posilují proces myšlení. A jak dobře vědí spisovatelé, výtvarníci i hudebnící – cokoliv, co stimuluje kreativitu, stojí za vyzkoušení.

 

Jack Herer

Na začátku nového dne není nic lepšího než dát si dobrou sativu. Jack Herer je enormně populární odrůdou díky své schopnosti člověka „nakopnout“ a přitom udržet jeho soustředění na aktuální úkoly. Díky jeho charakteristickým vlastnostem jej také najdeme v mnoha sativových pochutinách.

 

Durban Poison

Durban Poison je známý pro své silné, typicky „sativové“ účinky. Na místech, jako je stát Colorado, kde konopí seženete legálně na každém rohu, tuto odrůdu koupíte téměř ve všech prodejnách. Nováčkům mezi uživateli může Durban Poison připadat až absurdně silný, ale není třeba se bát. Tato odrůda vás zavede do země divů a zase vás jemně přivede zpět – a přitom vám třeba umožní stvořit nevídaná umělecká díla.

 

AK-47

AK-47 nabízí unikátní kreativní zkušenost. Její účinek trvá dlouho a uživatele dokáže udržet ve své moci po celé hodiny. Tento povzbuzující stav dává mysli možnost volně se toulat, ale současně se soustředit na danou činnost. Po práci si může konopný nadšenec s klidem vydechnout a zdřímnout s pocitem dobře odvedené práce.

 

Sour Diesel

Jde o hybridní odrůdu, ve které samozřejmě převládá sativa. Uživateli dodá přesně tolik energie, kolik zrovna potřebuje. Charakteristická pronikavá vůně Sour Dieselu také povzbuzuje smysly a díky ní si tuto odrůdu s jinou zaručeně nespletete. Na proud kreativity, která uživatele po kouření Sour Dieselu zaplaví, přísahají výtvarníci i umělci.

 

Blue Dream

Už jen samotné nádherné palice této odrůdy vypadají jako snový výjev. Sladké aroma Blue Dreamu, které připomíná vůni zralých plodů, pomáhá uživateli udržet pozornost, zátimco převážně sativové složení této odrůdy otevírá mysl a pouští dovnitř pouze kreativní myšlenky. Blue Dream nenechá na holičkách nikoho, kdo potřebuju trochu posílit svou kreativitu.

 

Space Queen

Možná vás z názvu napadne, že vás tato odrůda přenese až někam do kosmických sfér, Space Queen ale každopádně navozuje silný „high“ s příjemným, čistým dozvukem. Její sladké a pronikavé aroma působí povzbudivě a určitě se vám po ní v mozku rozproudí kreativní šťávy.

 

Green Crack

Nenechte se odradit názvem – jedná se samozřejmě čistě o konopí bez jakékoliv nelegální chemie. Slovo „crack“ v názvu odkazuje k přívalu energie, který člověk po vykouření Green Cracku zakusí. Právě díky němu jde o ideální odrůdu pro posílení kreativity. Až nebudete stíhat nějakou práci, zkuste si párkrát potáhnout a bude raz dva hotovo.