Domů
Cannapedia Encyklopedie konopných odrůd

Katalánsko legalizuje!

S průlomovým výsledkem ve vztahu ke konopí překvapil Katalánský parlament. Jednoznačným hlasováním marihuanu de facto zlegalizoval.

Senzaci na evropském kontinentu vyvolala před pár dny pozitivně naladěná zpráva z Katalánska. Autonomní španělská oblast se rozhodnutím parlamentu stala jednou z prvních zemí s praktickou legalizací marihuany pro pěstování, distribuci a konzumaci v EU. Pro legalizaci hlasovalo neuvěřitelných 118 ze 127 přítomných členů místní poslanecké sněmovny. Pro všechny konopí-lačné turisty tu nicméně platí zásadní stopka. Program je určen pouze pro členy místních neziskových konopných klubů a podmínkou je plnoletost či čistý trestní rejstřík.

Úřady tak mírně alibisticky, nicméně právně rozumně nabízejí společenským klubůmk vypěstování pouhých 150 kilogramů sušiny ročně, kterou si jednotliví členové budou moci koupit teprve po 15 dnech od registrace. Lokální vláda tak doufá, že zamezí houfům hostů ze zahraničí, kteří Katalánsko hodlají navštívit pouze z důvodu konzumace marihuany. „Byli bychom nesmírně rádi, kdyby turisté ochutnali také místní vynikající víno, sýry a architektonické památky,“ řekla Cleopatra Dolorés, mluvčí jedné z informačních center. Prohlásí-li španělské království toto rozhodnutí jako další ze separatistických provokací v řadě, je prozatím dle denníku The Independent ve hvězdách.

Zdroj: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/catalonia-marijuana-legal...

          http://cannabisbarcelona.com/where/

TXT: Hugo Houser