Domů
Cannapedia Encyklopedie konopných odrůd

Whoopi Goldbergová chce konopím pomoct ženám od bolesti

Na křeče a další ženské obtíže se dnes v obrovské míře užívají volně prodejná farmaceutika, oblíbená herečka má však přírodní řešení: konopí.

Už více než pět desetiletí se ženy trpící menstruačními bolestmi obracejí k volně prodejným lékům. Slavná Whoopi Goldbergová, která se nikdy na veřejnosti svou náklonností k naší oblíbené bylince netajila, však propaguje alternativu v podobě své vlastní řady konopných produktů.

 

Zbytečné tabu?

V celé řadě zemí včetně České republiky se dnes běžně prodávají různé konopné výrobky léčící například úzkost, svalové křeče, glaukom nebo migrény. V tomto průmyslu se ale všeobecně na jednu důležitou věc zapomíná – na přípravky určené pouze pro ženy a pomáhající na menstruační bolesti.

Whoopi Goldbergová si této díry na trhu všimla. „Nemůžu uvěřit, že to ještě nikoho nenapadlo, vzhledem k tomu, že v tomhle průmyslu dominují ženy,“ nechala se slyšet jednašedesátiletá herečka.

Minulý rok Goldbergová spolu s vůdčí osobností konopného průmyslu v Americe Mayou Elisabethovou spustila značku Whoopi&Maya. Tato značka výrobků obsahujících výtažky z konopí se zaměřuje na úlevu od menstruačních bolestí. Vznikající řada bude obsahovat například přípravek do koupele, bylinnou tinkturu s THC, tělový balzám s CBD a včelím voskem a organické kakao s THC nebo CBD, které obsahuje i velké množství hořčíku a železa, což může ženám také ulevit od bolesti.

Podle Goldbergové nemají výrobky při doporučované aplikaci psychoaktivní účinky. Zatím si je navíc zakoupí pouze ženy v legálních výdejnách konopí v Kalifornii, podle Goldbergové je však v plánu velká expanze.

Txt: Jan Přívratský