Domů
Cannapedia Encyklopedie konopných odrůd

Colorado bude legalizovat konopné společenské kluby

Senát tohoto státu, kde bylo konopí legalizováno v referendu roku 2012, konečně po vleklých sporech posvětil existenci soukromých konopných klubů.

Ve čtvrtek 19. března schválil coloradský senát takzvaný Senátní návrh zákona číslo 184, jenž povoluje provoz soukromých konopných klubů, a to za podmínky, že jejich zřízení schválí místní úřady. Konopné kluby jsou pak definovány jako členské kluby, do kterých nemá širší veřejnost přístup a které členům ve svých prostorách povolují konzumaci maloobchodně zakoupeného či léčebného konopí.

Předtím, než bude návrh zákona předán guvernérovi Johnu Hickenlooperovi, jej musí schválit státní Sněmovna reprezentantů.

 

Tvůrci zákona navrhují pro konopné kluby následující pravidla:

  • Zaměstnanci i členové klubů musí mít alespoň 21 let.
  • Majitel klubu musí před tím, než získá klub do vlastnictví, být alespoň dva roky občanem státu Colorado.
  • Zaměstnanci klubu musí být občany státu Colorado.
  • Klub nesmí prodávat či podávat alkohol ani pokrmy.
  • Majitel klubu nesmí v prostorách klubu prodávat konopí (tzn. návštěvníci klubu si musí přinést své vlastní).
  • Majitel klubu nesmí v prostorách klubu povolovat prodej konopí či jeho výměnu s finanční protihodnotou.

Coloradský guvernér Hickenlooper naznačil, že pokud nebude návrh upraven tak, aby v klubech bylo zakázáno kouření konopí, bude jej vetovat – Hickenlooper ostatně už při referendu v roce 2012 oponoval legalizaci naší oblíbené rostliny. Zastánci „Návrhu 184“ však argumentují, že možnost konopí v klubech kouřit je nezbytnou součástí návrhu. Turisté i místní, kteří konopí nemohou kouřit u sebe doma, tak totiž získají prostor, kde budou moci bylinu legálně konzumovat.

TXT: Jan Přívratský