Domů
Cannapedia Encyklopedie konopných odrůd

Weed Style: Občanská neposlušnost ovládla Washington D.C.

V grandiózní úspěch se vyvrbil happening příznivců legalizace marihuany, který proběhl paralelně s inauguračním projevem nového prezidenta Spojených států, Donalda Trumpa. Zatímco oficiálně vyhrazená místa před Kapitolem zela spíše prázdnotou, akce legalizátorů přilákala davy nadšených demonstrantů.

A nebylo divu! Organizace DCMJ, která za svobodné užívání konopí dlouhodobě bojuje, totiž rozdávala v ulicích Washingtonu marihuanové cigarety zadarmo. Několikahodinová fronta k výdejnímu stánku se podle serveru Business Insider táhla do úctyhodné vzdálenosti sedmi bloků.

„Jediné místo ve městě, kde se na jedné demonstraci sešli Trumpovi příznivci i odpůrci, byla akce požadující federální podporu legalizace konopí. V přátelské atmosféře jsme zájemcům starším jeden a dvaceti let rozdali přes devět tisíc ubalených jointů, které si pak během inaugurace všichni najednou zapálili,“ řekla novinářům zakladatelka DCMJ, Nikola Schiller.

Smyslem akce bylo upozornit na pravděpodobné komplikace, které velmi úspěšné legalizační hnutí s novou ultrakonzervativní garniturou čekají.

TXT: Hugo Houser